Tijd voor een nieuw begin

Na een aantal moeilijke jaren in de privé sfeer, is het nu echt tijd voor een nieuw begin. Wij gaan zowel privé als zakelijk verhuizen. Niet een paar straten verderop, maar naar de andere kant van het land. Sterker nog, we gaan de grens over. Onze nieuwe huisvesting staat namelijk precies 500 meter over de grens in Duitsland.

Maar daar zullen de meeste van onze klanten niet veel van merken, behalve dat ze pakketjes naar een ander adres moeten gaan sturen. Coevorden ligt direct aan de andere kant van de grens en daar halen we dagelijks de post op uit onze Postbus, zodat alles binnen Nederland verstuurd kan worden. Ook de pakketdiensten kunnen straks op een vaste locatie de pakketten afgeven, zodat wij ze daar kunnen ophalen.

Een nieuw begin is het niet helemaal natuurlijk, want we blijven voor een groot deel gewoon doen wat we al deden. Laser Graveren, 3D ontwerpen, 3D printen en gieten in diverse legeringen. Toch gaan er een aantal dingen anders lopen. Ik ben van beroep goudsmid. De werkbank stond jaren te verstoffen, maar ik merk dat ik het weer leuk vind om er achter te zitten en met mijn handen de sieraden te monteren en af te werken. 15 jaar terug heb ik van misschien wel ’s Werelds beste diamantzetters geleerd, hoe een microscoop de kwaliteit enorm kan verhogen. Ik ben gaan proberen te solderen onder een microscoop en dat gaf wonderlijke resultaten. Van deze zetter heb ik ook de basis van het micro-pave zetten geleerd. Het is eigenlijk allemaal te leuk om niets meer mee te doen. Dus hopelijk gaat het er van komen en kan ik me weer meer achter mijn werkbank gaan vermaken in plaats van alleen achter de computer.

Wat niet iedereen weet, is dat ik ook eigenaar ben van Sparktec BV. In 2005 richte ik deze bv op samen met Joost Verheggen. Ik leerde Joost kennen in 2004, doordat hij European Sales Director van Solidscape ( 3D printers) was. In 2005 zijn we samen Sparktec begonnen, omdat hij minder wilde reizen. Hij deed de verkoop en organisatie en ik deed de technische afhandelingen en installaties van Solidscape printers. Daarnaast werden wij de vertegenwoordigende partij voor Indutherm gietmachines en Sirolasertec laser las en graveermachines. Helaas duurde de samenwerking erg kort. Joost kreeg in mei 2006 te horen dat hij nierkanker had en in februari 2007 overleed hij op 42 jarige leeftijd. Ik heb sinds die tijd Sparktec BV alleen gerund. Op dit moment geen Solidscape meer, maar zeker actief met Sirolaser lasmachines en graveermachines, alsook met giet en smelt machines van Indutherm in de edelmetaal industrie en bij metaalschroot bedrijven. Ook Sparktec bv blijft gewoon bestaan. Daar verandert niets.

Wij kijken uit naar februari 2021. Een nieuwe omgeving. Een grote stap, maar met veel positieve zin gaan we een stap vooruit maken. Meer genieten van het leven en de werkzaamheden die daarbij horen. Wij zijn er aan toe.